Tarihin En İyi Sezon Başlangıcı

Tekrar Los Angeles’a döndüğümüz için bundan daha mutlu olamazdık. Deplasman turunu 4-0 ile bitiren ve Şükran Günü’nü evinde çok mutlu bir şekilde geçiren Los Angeles Lakers, Staples Center’da Washington Wizards’ı, bir ara farkın 40’a dayandığı maçta 125-103’lük skorla çok rahat geçerek galibiyet serisini 10 maça çıkardı. 17-2 ile de, kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıcını “egale” etti.

Maçın gidişatı ve bitişi, nispeten yoğun geçen bir dönemden sonra ilk beş oyuncularımızı dinlendirebilmeye de olanak sağladı. Son periyoda 26 sayı farkla önde girince, hiç bir as oyuncumuz son periyotta forma giymedi.

Wizards maça çok hızlı başladı ve yalnızca bir kaç dakika içinde 4-15’lik skor üstünlüğünü ele geçirdiler. Lakers’ın tek ihtiyacı olan çabuk bir molaydı. Ve Frank Vogel düğmeye bastı. Oyuncular hemen kendine gelerek kontrolü ele aldılar ve 29-4’lük bir seri yakaladık. 11 sayılık mağlubiyet, ilk periyodun sonunda bir anda 14 farklı skor üstünlüğüne dönüşüvermişti. Bu patlamada Anthony Davis’in hem hücumda, hem savunmadaki etkinliği ve Rondo’nun ona yardımcı olması çok etkili oldu.

Davis, sadece 27 dakikada 26 sayı ve 13 ribaundluk performansa imza attı. Ayrıca takımını hızlı hücumlara çıkaran toplam 3 bloğuyla, arkadaşlarını savunmada fazlasıyla rahatlattı. Aynı şekilde James de yalnızca 25 dakika oynadı (23 sayı, 11 asist) ve Lakers nihayet yıldızlarını dinlendirebilme fırsatı buldu.

JaVale McGee: “Onların (James ve Davis) dinlenmesi lazım. Ortalama 35-40 dakika oynuyorlar ve resmen kıçlarını yırtıyorlar. Takım olarak onları kollamalıyız ve her maç 35 dakika oynamalarına engel olmalıyız.”

Bir kısmı adeta şov şeklinde geçen maçta, fark 39’a kadar çıktı. Lakers, dış atışlarda 32’de 14 atarak mükemmele yakın bir performans sergiledi. Üç ayrı oyuncunun double-double yaptığı maçta, toplamda altı oyuncumuz çift haneli skor üretmeyi başardılar.

İşin savunma tarafında, sezonu 29 sayı ortalamasıyla sürdüren Bradley Beal’ın yalnızca 18 sayıda kalmasını sağladık ve Wizards’ı da takım olarak %40 şut yüzdesinin altında tutmayı başardık.

Anthony Davis: “Bugün hep bir arada hareket ettik ve savunmamız, hücumumuzu tetikledi. Bugün çok iyi savunma yaptık ve bu da bir sürü hızlı hücuma çıkmamıza yardımcı oldu. Hücumda da topu çok iyi çevirdik. 17-2’lik başlangıcımız beni şaşırtmadı. Çok iyi ve tecrübeli bir takım olduğumuzu biliyordum. Kendimize gelmek veya toparlanmak için mağlubiyet almamıza gerek yok. Örneğin, Pelicans maçına çok kötü başladık, özellikle savunmada. Ama tekrar bir araya gelip kazanmayı bildik. Bugünkü maç için de tetikleyici oldu.”

 

Los Angeles Lakers, bu galibiyetle birlikte 17-2’lik galibiyet-mağlubiyet oranıyla, NBA’deki liderliğini sürdürürken, “franchise” rekorunu da egale etti. Ayrıca Kasım ayını 14-1 ile kapatarak “ay” bazında da 2000 yılından beri en fazla galibiyet (14) sayısına ulaşmış oldu. 2000 yılının Mart ayında 15 galibiyet almıştık.  10 maçlık galibiyet serisi de, 2009-10 sezonundan beri (11) ilk çift haneli kazanma serisi.

Frank Vogel: “Yılın bu zamanında her bir galibiyetin ayrı önemi var.”

Lakers’ın sıradaki maçlarında oynayacağı 5 rakibi de %50 galibiyet yüzdesinin üzerindeki takımlar. Ama bugünkü maça ve takımın genel formuna baktığımız zaman, bu zorlu maceraya bundan daha hazır girilemezdi.

Lakers, yarın akşamki Mavericks maçını kazanarak kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıcı rekorunu kırma şansına sahip.


Şuradan çeviri: https://www.nba.com/lakers/lakers-rout-wizards-tie-best-start-franchise-history