Transfer Piyasası Hareketlenmeye Başladı!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Şubat ayı yaklaşırken transfer dedikoduları sağdan soldan fırlamaya başladı. Daha önce Lakers’ın eksiklerinden ve yapabileceği hamlelerden bahsetmiştik. Son çıkan haberler de Lakers’ın önceliğinin takas yerine buyout piyasasından bu eksikleri kapatmak yönünde olduğu. Dave McMenamin’in yaptığı habere göre Lakers’ın 1. önceliği bir yedek oyun kurucuyu kadroya ekleyebilmek.

Bu haberlerin şu an bu kadar ayyuka çıkmasının en önemli nedeni ise serbest piyasaya yepyeni bir oyuncu düşmesi. Yazın pek çok talibini reddedip NBA kariyerini noktalandırdığını söyleyen Darren Collison, geçtiğimiz günlerde sahalara dönmek istediğini açıkladı. Los Angeles’lı olan ve UCLA mezunu olan Collison’ı kadrosuna katmak için favori gözüken takımlar ise Lakers ve öteki takım(*).

Bir diğer NBA yazarı Sean Deveney’nin yaptığı habere göre de, Lakers’ın ilgilendiği oyuncular arasında Orlando Magic oyuncusu DJ Augustin de var. Magic’in Playoff potasının dışında olması ve Jonathan Isaac’in sakatlığı Magic’in kısa vadeli planlarını sekteye uğratabilir ve farklı bir yola girmek isteyebilirler. DJ Augustin için verebileceği fazla bir parça olmayan Lakers, böyle bir takasta Talen Horton-Tucker’ı kullanabilir.