Kyle Kuzma, Takas Dedikodularını Umursamıyor

NBA’de transfer dönemi açıldığından beri neredeyse her takım bu belirli dedikoduların içinde yer alıyor. Bu takımların hedefleri ve kendi takas malzemeleri de dedikodulara iyiden iyiye dahil olmaya başlamış durumda. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan ve kadrosunu güçlendirmek istediği bilinen Lakers kadrosunda ise bu dedikodulara en fazla malzeme olan oyuncu Kyle Kuzma.

Los Angeles Lakers’ın özellikle bench gücü ve skorer guard eksiği, iyi gidişe rağmen her maç biraz daha gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu bağlamda da hafta başında Darren Collison söylentileri dolaşmaya başladı. Oyun kurucu pozisyonunda oynayan ve skorerliğiyle ön plana çıkan Collison’ın adı Clippers ve Lakers ile anılıyor. Ancak özellikle bu profilde bir oyuncusu olmayan Lakers’ın bu oyuncuya ilgisinin oldukça yüksek olduğu biliniyor. Lakers’ın Collison ile imzalaması için bir oyuncuyu serbest bırakması gerekecek. Aynı zamanda Lakers’ın DJ Augustin ile de ilgilendiği, söylentiler arasında.

Geçtiğimiz sezon Magic Johnson’ın, Anthony Davis takası için elinde ne var ne yoksa verme eğiliminde olduğu dönemde bu söylentilerin içinde olan Kuzma için bu dedikodular pek de bir şey ifade etmiyor. Bu son söylentiyle ilgili fikri sorulmamış olsa da Kuzma bunların bu işin bir parçası olduğunu söylüyor.

Söylentileri kafama takmıyorum. Buraya geldiğimden beri adım hep takas söylentilerinde geçiyor. Eğer bir Lakers oyuncusuysanız bu hep başınıza geliyor. Özellikle yılın bu zamanlarında her zaman takas dedikodularında adınız geçebiliyor.

Kyle Kuzma, hakikaten de NBA’e yaptığı flaş girişin ardından, özellikle geçtiğimiz sezon çok ağırlıklı olmak üzere, Lakers ile ilgili neredeyse tüm takas söylentilerinin içinde yer alıyor. Zaten Kuzma’nın seçildiği draft pick’i bile Lakers’a takas yoluyla geçmişti. Bu da Kuzma’nın açıklamalarını ironik bir şekilde destekler nitelikte.

Fakat tüm bunlar bir kenarı, Kuzma’nın bu sezon Lakers’tan ayrılması pek de olası görünmüyor. Kazandığı parayı göz önünde bulundurduğumuzda (yılda 2 milyon dolardan az), Lakers’ın fiyat performans açısından onu en doğru anlaşmayla göndermesi pek kolay değil. Özellikle son birkaç haftada performansını yukarıya çekmeye başladığı da düşünülürse…

Buna ek olarak Lakers, LeBron’dan sonraki dönemde takıma katkı sağlayacak oyuncular arasında yer alması muhtemelen olan ve ciddi potansiyel sahibi gördüğü genç oyuncusundan kolay vazgeçmeye niyetli görünmüyor. Her şeye rağmen, bu durum Kuzma’nın aklının bir köşesinde yer almaya devam edecek gibi. Kendisi bu konuyu: “Günün sonunda yalnızca elinden geldiği kadar bir şeyleri kontrol edebilirsin.” şeklinde yorumluyor.

Kuzma, pek hoşlanmadığını belli ettiği bu takas söylentilerini durduramasa da, bu söylentilere kulak asmama konusunda yeterli tecrübeye sahip.


Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2020/1/4/21049899/lakers-trade-rumors-kyle-kuzma-doesnt-worry-multiple-teams-interested-report-news-shams-charania