Mavs Deplasmanı Öncesi Sakatlık Raporu

Sakatlıklar ve hastalıklar, Lakers’ın peşini bırakmaya pek niyetli görünmüyor. Sezon başından beri, neyse ki çok büyük bir sakatlık olmadı, ancak Lakerslı oyuncular sürekli sakatlıklar ve hastalıklarla mücadele etmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi en son Anthony Davis, kalçasının üzerine düşmüştü. Şimdi de son antrenmanda; Bradley ve James, hastalık sebebiyle antrenmanı tamamlayamadılar.

Anthony Davis’in mevcut durumunda uzun vadeli bir ciddiyet olmasa da, resmi kaynaklar tarafından hala kemik ve kas ağrıları olduğu için durumunun “şüpheli” olduğu açıklandı. Lakers bu kez olası bir kötü senaryoyla karşılaşmamak için çok daha temkinli yaklaşıyor.

Koç Frank Vogel, son antrenmandan sonraki açıklamalarında Davis’in sakatlığıyla ilgili şöyle konuştu: “Bu kez ondan acıya rağmen oynamasını beklemeyeceğiz, hatta buna izin vermeyeceğiz. Ufak tefek ağrılara rağmen oynamakla, sakatlığa rağmen oynamak arasında fark var. Bu konuda akıllı davranacağız. Buna daha uzun vadeli bakacağız. Hazır olduğunu hisseder hisstemez zaten geri gönecektir.”

Vogel, Davis’in Mavs maçında oynamaması durumunda ilk beşte Kuzma’nın başlayacağını açıkladı.

Son antrenmanda ise can sıkıcı şeyler bir şeyler daha yaşandı. Avery Bradley, yüksek ateş sebebiyle çalışmayı yarıda bıraktı. Takımda yine bir kaç oyuncuda bulunan grip kaynaklı hastalıkların birinden muzdarip olan Bradley’nin bu geceki Mavs maçında oynamasının “şüpheli” olduğu açıklandı. Bu da şu anlama geliyor; Lakers, Mavs karşısında takımındaki en iyi iki savunmacıdan da yoksun olabilir.

Aynı zamanda LeBron James de, grip sebebiyle antrenmana kısıtlı süreyle katılmak zorunda kaldı. Onun oynama ihtimali ise Bradley ve Davis’ten biraz daha umutlu.

Lakers kafilesi dün akşam Dallas’a uçtu. Maç bu sabaha karşı 05:45’te oynanacak ve S Sport’tan naklen yayınlanacak.