“Üst Üste 10 Kez Şampiyon Olabilirdik”

Kobe Bryant, dün yayınlanan ve tamamını buradaki Youtube linkinden izleyebileceğiniz,  Matt Barnes ve Stephen Jackson’ın sahiplik ettiği All the Smoke adlı programda, 1999 yılından itibaren başlayan dönemde, Shaquille O’Neal’la birlikte üst üste 10 sene şampiyon olabileceklerini söyledi. Kobe, onları bunu yapmaktan alı koyan şeyin ise San Antonio Spurs faktörü olduğunu düşünüyor.

Kobe Bryant, konu ile alakalı şunları söyledi:

San Antonio çok sağlam takımdı. Çok sert ve güçlülerdi. İş playoff’lara geldiğinde, Shaq ile aramızda herhangi bir ayrım olması söz konusu değil. Biz her zaman aynı gemideydik. Yalnızca yenildik. Spurs bizden daha iyiydi. Daha önemli soru ise; Spurs olmasaydı kaç şampiyonluğumuz daha olurdu? Çünkü muhtemelen o 10 yılı domine ederdik. Yetenek, koçluk.. Spurs takımında her şey adeta kusursuzdu. Onlar işin içinde olmasaydı muhtemelen 10 sene üst üste şampiyon olurduk. Tabii büyük ihtimal, onlar da bizim için aynı şeyi söylüyorlardır.

San Antonio Spurs, 1999 ve 2003 playoff serilerindeki konferans yarı finallerinde Lakers’ı eleyerek olası bir 4-peat ve hatta 5-peat ihtimalini baltalamıştı. Aradaki 2000, 2001, 2002 senelerinde ise Lakers şampiyon olmuştu. 2004 senesinde ise Lakers, Spurs’ü konferans yarı finalinde elemiş, fakat NBA Finali’nde Detroit Pistons’a kaybetmişti.

Los Angeles Lakers, 1999-2004 arasında oynanan toplam 6 playoff sezonunun 5’inde Spurs ile karşılaştı. Karşılaşmadıkları tek sezon 2000 playoff’ları. Bu 5 serinin 3’ünü Lakers kazandı.