Los Angeles Lakers 124 – 115 Houston Rockets

Lakers, sezonun 42. maçında, Batı Konferansı!nın bir diğer iddialı ekibi Houston Rockets’a konuk oldu. Yine Anthony Davis ve Rajon Rondo’dan yoksun çıktığımız maçın ilk bölümünde üstün taraf Rockets’tı. Boş şutları sokmakta güçlük çekmemizin yanı sıra, Harden’ı sıkça faul çizgisine gönderdik. Russell Westbrook da ilk yarıda etkili olan bir diğer isimdi. Ancak ikinci yarıda işler değişmeye başladı.

Maçın dönüm noktası üçüncü çeyrekti. Müthiş savunma yaptığımız çeyrekte takım kimyamız yine ön plana çıkan faktör oldu. Gergin ve bir Rockets klasiği olarak bolca faulün olduğu bir bölümdü, bench oyuncularımız sürekli ayakta durarak takıma destek verdi. Hatta öyle ki maçta forma giymeyen Davis dahi teknik faul aldı. LeBron James ve Kuzma maça ağırlıklarını koyarken, McGee pota altında harika işler yaptı. LeBron’un olmadığı bölümde Caruso son 2-3 topu heba etse de Lakers çeyreği 32-17 ile geçerek üstünlüğü ve momentumu ele geçiren taraf oldu.

Dördüncü periyotta da Lakers dominasyonu devam etti. Harden ve Westbrook’u savunmasıyla yavaşlatan Lakers, hücumda da LeBron önderliğinde zorlanmadan sayılar buluyordu. İlk yarıda müthiş işler yapan Westbrook’u savunma görevini Kuzma aldı ve yavaşlatmayı başardı. Harden’a da bolca ikili sıkıştırma getirerek, ardından da yardımları eksik etmeyerek Rockets hücumuna darbe vurduk. James son bölümde şutlarıyla iyice ağırlığını koyarken, Toyota Center’da ‘MVP’ tezahüratları yükselmeye başladı.

Lakers maçı 124-115’lik skorla kazanarak bu sezon 34. galibiyetini almayı başardı. LeBron James 31 sayı ve 12 asistle maçın yıldızıydı. Sakatlığının etkisini hala tam atamadığı gözlenen, bir ara soyunma odasına gidip ayağını tekrar saran Kuzma özellikle 2. yarıda etkiliydi ve maçı 23 sayıyla tamamladı. Caldwell-Pope ve Green de 20’şer sayı atarak ciddi skor katkısı yapmış oldular. Howard ve McGee’nin de pota altında çok iyi iş çıkardıklarını atlamamak gerek.

Önümüzdeki maç Pazartesi gecesi 03:30’da Boston Celtics ile.