LakersTR: Haftanın En’leri

Los Angeles Lakers, geçtiğimiz haftayı 3 maçta 2 galibiyet 1 mağlubiyet alarak tamamladı. Anthony Davis’ten yoksun kaldığımız haftada, Magic mağlubiyetiyle birlikte %50 altındaki takımlara karşı yenilmezlik serisinin bozulmasına engel olamadı. Ama buna rağmen Rockets deplasmanında alınan galibiyet ile hem moralleri toparladı hem de Batı Konferansı’ndaki liderliğini perçinleyerek iyi bir haftayı geride bıraktı. Biz de LakersTR ekibi olarak, sizlerin oyları ile, Haftanın En’lerini belirledik.

Haftanın En İyi Oyuncusu: LeBron James

LeBron James bir kez daha haftanın oyuncusu oldu. Anthony Davis’in yokluğunda performansını daha da arttıran James, bu hafta gaza çok da basmasa da, yine takımın tartışmasız en iyi oyuncusuydu. Özellikle Rockets maçındaki performansıyla ve takıma getirdiği galibiyet ile yine yeniden takımın bir numaralı lideri olduğunu gösterdi. LeBron James haftayı 3 maçta 27 sayı, 3.3 ribaunt, 13 asist ortalamalar ile bitirerek Davis’in eksikliğinde takım arkadaşlarını ve en çok da şutörleri bulmayı çok iyi başardı.

Haftanın En Büyük Hayal Kırıklığı: Avery Bradley

Avery Bradley bu hafta da beklentilerin altında kalan bir performans gösterdi. Sakatlanmadan önce hücumda yavaş yavaş ritim yakalamaya başlamıştı ancak sakatlıktan döndüğünden beri bir türlü istikrar sağlayamadı bu konuda. Geçtiğimiz haftayı da sadece 6 sayı, 2.3 ribaunt ve 0.3 asist ortalamaları ile bitirdi ve burada en önemli istatistik asist ortalaması gibi görünüyor. Handoff’lar üzerinden hem kendi şutunu hem de devrilen uzunları çok iyi bulan Bradley’i tekrar bu role soyundurabilirse Lakers, belki beklediği istikrarlı katkıyı alabilir Bradley’den.

Haftanın En Sürpriz Performansı: Magic karşısında Quinn Cook

Sezonda genel olarak beklentilerin çok altında kalan, hatta bir dönem şut yeteneklerini bile kaybetmiş gibi gözüken Cook, Magic karşısında çok ekstra bir maç çıkardı. Özellikle özgüvenli bir şekilde maçın kritik yerlerinde bulduğu isabetler ile Lakers’ın maçı ortaya getirmesini sağlayan baş faktörlerden biriydi. Ne yazık ki bu performansı galibiyet yetmedi ama onun için kendine ve şutuna güvenini toparlama maçı olmasını diliyoruz. Takımın onun verebileceği şut katkısına çok ihtiyacı var.

Haftanın En Güzel Hareketi: Javale Mcgee’nin Capela’ya Bloğu