Los Angeles Lakers 117 – 105 Memphis Grizzlies

Los Angeles Lakers rahat başladığı maçı, son çeyrekte zora soksa da kazanmayı bildi ve All-Star arası sonrası oynadıkları ilk maçını kazandı. Memphis ile bu sezon oynanan 3 maçı da kazanan Lakers, aynı zamanda son çeyreklere önde girdiği maçlardaki derecesini 37-0’a yükseltmiş oldu. Nuggets’ın da yenilgiyle ayrıldığı gecede, batı liderliği için en yakın rakibiyle arasındaki farkı 5 maça çıkardı.

Öncelikle Memphis Grizzlies için çok zor bir eşleşme oldu. Bir önceki gün sonuna kadar çekişmeli götürdükleri bir Kings deplasmanından çıkıp üstüne bir hafta boyunca dinlenmiş bir Lakers deplasmanında oynamak zorunda kaldılar. Ama maçta bir ara 25 sayı geriye düşseler de, biraz da Lakers’ın mental çöküşünü fırsat bilerek, oyuna ortak olmayı başardılar. Son çeyrekte farkı 5’e kadar indirseler de son darbeyi vuramadılar. Özellikle bench’ten aldıkları katkı dikkat çekiciydi. Clarke, Dieng ve Jackson üçlüsü ekstra bir performans gösterdi.

Lakers’a geldiğimizde ise değişen çok bir şey görmedik. Aslında maça korkutucu bir olayla başladı Lakers, maçın daha ikinci dakikası dolmadan Davis sakatlanarak soyunma odasına döndü. Yine ilk çeyrekte Mcgee 3 faul ve Howard 2 faul aldı. Ama maça hızlı ve eforlu başlayan Lakers faul problemlerine rağmen liderliği rahat bir şekilde almayı bildi. İkinci çeyrekte ise beklenen haber geldi ve Davis sahaya döndü. Lakers’ın Şubat sonundan Mart ortasına kadar oynayacağı zorlu fikstürde Davis’in olmaması batı liderliği açısından büyük bir darbe olabilirdi.

Maça dönersek 3.çeyrek başında farkı 25’e getirdiği andan itibaren konsantrasyonunu tamamen kaybeden bir Lakers vardı. Memphis’in yavaş yavaş yaklaşmasına reaksiyon veremeyince de son çeyreğe girilirken fark 7’ye kadar düştü. Dördüncü çeyrekte ise Alex Caruso’nun oyuna girmesiyle paralel bir şekilde takımın savunma konsantrasyonu yükseldi ve Lakers maçı tutmayı başardı. Maçın farkının açılmasına bağlı konsantrasyonunun düşmesini, akılların pazar günü oynanacak olan Celtics derbisinde olmasına bağlayabiliriz sanırım…

Maçın adamı Anthony Davis’ti. Maça sakatlığı nedeniyle yavaş başlayan ve ilk yarı sadece 4 sayı atan Davis, maçı 28 sayı, 13 ribaunt ve 7 blok ile tamamladı. Bu maç tam bir yılın savunmacısı mesaj maçı gibiydi Davis adına. LeBron James de skor yükünü sırtlama konusunda başı çekti ve maçın ortaya geldiği yerlerde kritik sayılar bularak galibiyetin mimarlarından oldu.

Son olarak da Alex Caruso’ya değinmemiz gerekiyor. Tüm sezon olduğu gibi yine başa baş giden bir son çeyrekte Rondo yerine girdiğinde kalite farkını gösterdi. Onun sahada olduğu 23 dakikada Lakers rakibine 23 sayı fark attı. Vogel artık son çeyreklerde Caruso’ya güvenini net bir şekilde belli ediyor ama Playoff’lara yaklaştığımız şu dönemde artık Caruso’nun dakikalarının daha stabil ve sabit olması gerekiyor.

Önümüzdeki maç ezeli rakip ebedi rakip hep rakip olan Boston Celtics karşısında, 24 Şubat Pazar akşamı saat 23:30’da oynanacak.

Kobe Bryant’ın Memphis Grizzlies’e Karşı Etkileyici Performansları: