Los Angeles Lakers 114 – 112 Boston Celtics

Los Angeles Lakers ezeli rakibi Boston Celtics’e karşı rövanşı almayı başardı. Bu ikilinin ilk karşılaşmasında sezonun en kötü yenilgisini alan Lakers, Staples’ta taraftarlarının önünde galip geldi. Playoff atmosferinde geçen bu maç, belki de Lakers adına sezonun en umut verici performanslarından biriydi. Sertliğin bu kadar yüksek olduğu bir maçta ilk defa sinmeden oynadı ve son dakikalarda başa baş giden maçtan galip çıkan taraf oldu.

Boston Celtics tarafından baktığımızda, en önemli skorerlerinden ve yaratıcılarından olan Kemba Walker’dan eksik çıktıkları bir maç olduğunu hatırlamak lazım. Özellikle zayıf bir bench’e sahip takım, Walker’ın eksikliğinde rotasyon konusunda ciddi sıkıntı yaşadı. Bu zaafiyeti ise Jayson Tatum’ın inanılmaz hücum performansı ile kapadılar. İlk çeyrek sadece 2 sayı atan Tatum 2. ve 3. çeyrekte durdurulamaz bir performans sergiledi ve maçı da 41 sayı ile tamamladı. Diğer Jay, Jaylen Brown da 20 sayı üretirken aynı zamanda Davis’e karşı yaptığı etkileyici savunma ile dikkat çekti.

Lakers’a geldiğimizde ise birkaç detay dışında komple bir maç izlettiler. Savunma konsantrasyonu üst seviyede, hücumda arada teklese de elit bir savunma takımına karşı sayı bulmayı bilen bir takım görüntüsü verdiler. Ama en önemli katkı kenardan geldi. Rajon Rondo istatistik kağıdına baktığınızda çok dikkatini çekmeyecek bir performans gibi gözükse de, sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı. Takımı hücumda iyi yönetirken, savunmada da yaptığı yardımlar ve çaldığı toplar ile başarılı bir performans gösterdi. Kuzma da 16 sayısı ile kenardan gelerek skor yükünü çeken isim oldu.

Maçın en iyi oyuncusu ise Lakers adına LeBron James idi. Şutlarının girdiği bir maçtı bugün. Ama en önemli şut Kobe’ye selam verir gibi attığı ve takımı kritik yerde öne geçiren postup fadeaway şutuydu. Anthony Davis ise istatistiklerine baktığınızda etkileyici gözükecek olsa da kendi standartlarında vasat altı bir maç çıkardı. Özellikle postup üzerinden üretmeye çalıştığı her hücumda ya top kaybı yaptı ya da çok kötü bir şut çıkardı. Yine de ekstra üçlük katkısı ve çizgiden bulduğu sayılar ile 32 sayı bulmayı başardı.

Frank Vogel’a da özel bir parantez açmak gerekiyor çünkü maç içi ayarlamaları belki de maçın Lakers’a gelmesini sağlayan detay oldu. Son çeyreğe kadar alev alev olan Tatum’un üzerine Kuzma’yı koydu ve buradan pozitif bir geri dönüş aldığını görünce Kuzma’ya ekstra süre verdi. Aynı zamanda bol bol ikili sıkıştırma ve hızlı yardımlara dönünce Tatum’un ritmini bozmayı başardı Lakers. Davis’in 4 oynadığı beşlere karşı Brown ve Tatum’ın etkinliğini görünce de Davis’i 5’e çekip uzun süreler 4 dış oyuncu ve Davis ile sahada kaldı Lakers.

Bana sorarsanız bu maç Lakers’ın bu sezon aldığı en etkileyici galibiyetti. Bir sonraki maç 26 Şubat Çarşamba, 06:00’da New Orleans Pelicans karşısında oynanacak.