LeBron James, Batı’da Haftanın Oyuncusu!

NBA, Mart ayının ilk haftasının sona ermesinin ardından haftanın oyuncularını açıkladı ve LeBron James, Batı Konferansı’nda haftanın oyuncusu ödülünü aldı. Haftasonu oynadığı Clippers ve Bucks maçlarında harika performanslar gösteren James, Haftanın Oyuncusu ödülü konusundaki rekorunu bu haftayla birlikte geliştirmeye devam etmiş oldu.

2-8 Mart haftasında 3 maça çıkan Lakers, Philadelphia 76ers, Milwaukee Bucks ve LA Clippers’ı yenerek belki de sezonun en etkileyici haftasını geride bırakmıştı. Takımın lideri LeBron James, bu haftada 29 sayı 7.3 ribaunt 10.3 asist 1.3 blok 1.3 top çalma istatistikleriyle NBA’e adeta damga vurdu.

76ers karşısında 22 sayı 14 asist 7 ribauntla oynayan Kral, Bucks maçında 37 sayı 8 ribaunt 8 asist 3 top çalmayla göz kamaştırdı. Pazar günü oynanan Los Angeles derbisinde de James neden hala “Kral” olduğunu gösterdi ve 28 sayı 7 ribaunt 9 asistle takımını galibiyete taşıdı.

James ayrıca bu hafta 34 bin sayı barajını geçen tarihteki 3.oyuncu ünvanını aldı. James bu sezon üçüncü kez Haftanın Oyuncusu ödülüne ulaşarak 2012-13 sezonu Kobe Bryant’tan sonra bunu başaran ilk Lakerslı oldu.

LeBron James aynı şekilde kariyerinde 64.kez Haftanın oyuncusu seçildi ve bu alandaki rekorunu geliştirmeye devam etti. Doğu’da ise Haftanın oyuncusu Toronto Raptors’lı Norman Powell seçildi.