NBA’de Boykot!

Dün akşam TSİ 23:00’da oynanacak Milwaukee Bucks-Orlando Magic karşılaşmasına, Bucks oyuncularının Jacob Blake’i bir polisin vurmasını protesto etmek için çıkmamasıyla başlayan ve Rockets, Thunder, Lakers, Trailblazers oyuncularının da bu protestoya katılmasıyla dün akşam hiçbir maç oynanmadı.

3 saat kadar süren takım içi toplantıdan sonra George Hill ve Sterling Brown önderliğinde Bucks ekibi bir beyanat yayınladı:

Son 4 ayda olanlar, Afrikalı Amerikalılara karşı süregelen ırksal eşitsizlikleri tekrar göz önüne getirdi. Ülkede pek çok vatandaş, bu yanlışlıklar hakkında sahip oldukları platformları kullanarak dikkat çekmeye çalıştılar.

Son birkaç günde Wisconsin’da gerçekleşen, Jacob Blake’in 7 defa Kenosha’daki bir polis tarafından vurulması ve bunu protesto eden insanlara ateş açılması gibi korkunç olaylar yaşandı. Değişim için yalvarsak da, bu yönde hiçbir aksiyon alınmadı ve bugün bizim temel odağımız basketbol olamaz.

Sahaya çıkıp Milwaukee ve Wisconsin’ı temsil ederken bizim yüksek seviyede, maksimum efor vererek ve birbirimizi sorumlu tutarak basketbol oynamamız bekleniyor. Biz kendimize bu standartları koyuyoruz ve şu an, aynı standartları yasa koyucular ve uygulayıcılardan da talep ediyoruz.

Jacob Blake için adalet ve polislerin de yaptıkları hakkında sorumlu tutulmasını talep ediyoruz. Bunun olması için aylardır aksiyon almayan Wisconsin eyaletinin yasama organlarının yeniden toplanması ve polislerin yaptıkları aksiyonlar için sorumlu tutulduğu, polislerin aşırı güç kullanmasının önlendiği bir suç adaleti reformu gerekiyor. Tüm vatandaşların bu konularda kendilerini bilgilendirmesini, barışçıl adımlar atmasını ve 3 Kasım’da oy kullanmayı unutmamasını istiyoruz.

Bu açıklamayla birlikte Orlando Magic oyuncularının da hükmen galip gelmemek için sahayı terk etmesiyle başlayan akımı önce Thunder-Rockets, daha sonra Lakers-Trailblazers oyuncularının da takip etmesiyle birlikte NBA, maçların resmen iptal edildiğini açıklamak zorunda kaldı.

Gün içinde yapılan oyuncular arası toplantıda ise sızdırılan son bilgilere göre, sezonun komple iptal edilmesini talep eden takımlar şampiyonluğun en büyük adaylarından ikisi olan Los Angeles Lakers ve Clippers olmuş. Ancak henüz herhangi bir kesin karar çıkmadı. Bugün TSİ 18:00’da tekrar toplanacaklar.

Kesin bilgiler geldikçe bu konuyu güncelleyeceğiz.