Lakers, Houston’a Karşı Hazır

Lakers 8 sene sonra ilk defa konferans yarı finaline çıktıktan hemen sonra, dinlenmek için güzel bir vakit yakaladı ve takım olarak iyi hissediyorlar.

Onları konferans yarı finaline taşıyan Portland Trail Blazers serisinin 5. maçından bu yana 6 gün geçti. Serinin ilk maçında 100-93 yenilen Los Angeles Lakers, bu maç ile serideki tek mağlubiyetini almıştı. O mağlubiyeti takiben üst üste 4 maçtan galip ayrılıp seriye noktayı koyan Lakers, aynı zamanda Portland’ı da normal sezon ortalamasının 7.3 sayı altında tutarak seriyi adeta domine etti.

Çarşamba günü yapılan antrenmanın ardından konuşan Kentavious Caldwell-Pope:

Bence ilk tur performansımız harikaydı. Portland müthiş bir takım. Damian Lillard ve CJ McCollum ligin en iyi backcourtlarından. Haliyle bizim adımıza play-offların nasıl geçeceği konusunda iyi bir test oldu.

Şu an Lakers için ileri gelen en büyük soru ise, bu 6 günlük aranın onlar için faydalı olup olmayacağı. İşin aslı şu ki, bu soru onlar sahaya tekrar çıkmadan cevaplanamayacak ama bugün bulundukları konumdan ötürü epey iyi hissettikleri kesin.

Caldwell-Pope’un açıklamasına dönecek olursak:

İlk turun ardından dinlenmek için vaktimiz oldu. Trail Blazers serisi zorlu bir eşleşmeydi. Bu vakit bize seride aldığımız yaraları iyileştirip kontrol altına almak ve %100 sağlıklı şekilde dönmek için imkan yarattı. İkinci tura taze bir zihin ve taze bir odak ile geçiyoruz.

Yine de 6 günlük aranın taşıyabileceği dezavantajlardan da haberdarlar.

Verilen aranın takıma etkisi hakkında konuşan Danny Green ise:

Kadronuza göre değişir. Biz rakiplerimize göre yaşlı bir ekibiz dolayısıyla bence bizim için yararlı olacaktır. Aynı zamanda takımın ritmini de bozmak istemezsin. Bana sorarsanız çoğu takım oynamaya devam etmek ve takımı ritmin içinde tutmak isteyecektir. Bizim gibi yaşlı takımlar içinse birkaç günlük istirahat, biraz olsun dinlenebilmek her şeyden daha faydalı olacaktır. Özellikle de bunun gibi çok fazla çıkışın mümkün olmadığı koşullarda…

şeklinde açıklamalarda bulundu.

Frank Vogel’ın açıklamalarına göre takım, çarşamba günü yaptığı tam antrenmanın sonrasında, perşembe günü hafif bir antrenman yaptı ve Houston Rockets karşısında sahne almak için hazır.

Herkes kemerlerin bağlasın. Bu seferki çok eğlenceli olacak.


Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2020/9/2/21419124/lakers-rest-before-nba-western-conference-semifinals-practice-report-danny-green-houston-rockets