Los Angeles Lakers 97 – 112 Houston Rockets

Los Angeles Lakers, ilk turda olduğu gibi, ikinci turda da ilk maçı kaybederek başladı. Ama bu sefer, son çeyreğin herhangi bir anında maça ortak olmayı hiçbir şekilde başaramadı Lakers.

Rockets tarafından baktığımızda tam istedikleri oyunu oynadılar. Harden ilk yarıda 25 sayı buldu ve maçı 36 sayı ile bitirdi. 3. çeyreğin sonu ve 4. çeyreğin başında Harden’sız dönemde ise Westbrook ve Eric Gordon’ın öne çıkmasıyla farkı iyice açtılar ve Lakers’ın kısa beşine karşı mükemmel bir savunma performansı gösterdiler. Her şeyin Rockets adına istediği gibi gittiği bir maç izledik.

Lakers’a geldiğimizde ise maça iyi başlayıp rölantide götürdükleri klasik bir maç izlerken, ikinci yarıda facia bir Lakers vardı. Vogel’ın Rondo ısrarı, kısa beşlerin postup üzerinden hücum üretmeye çalışıp yarı sahada herhangi bir hareketliliğin olmaması gibi beklediğimiz problemler öne çıktı. Son çeyrekte Davis ve özellikle de LeBron’un pasif oyunu da devreye girince 15 sayılık fark kaçınılmaz oldu.

Lakers adına iyi olarak değerlendirilebilecek pek bir şey olmadı sahada. Davis 25 sayı 14 ribaunt 3 top çalma ve 3 blok ile oynamış olsa da Rockets’a karşı çok daha dominant bir performans göstermesi gerektiği kesin. Keza LeBron da 20 sayı 8 ribaunt 7 asist ile oynadı ve birkaç etkileyici highlight anı oldu ama ikinci yarıda hiç kendinde gözükmedi.

Bu maçta en büyük eksi ise Vogel’a yazacak gibi görünüyor. Hiç maç temposu olmayan Rondo’yu uzun süreler sahada tutması ve Rondo’yu sahaya attığı dakikalarda pek de bir ayarlama yapmamış olması, umarız tek maçlık bir durumdur.

Ve tüm sezon bas bas bağıran bir problem olan, Lakers’ın kısa beşlere geçtiği dakikalarda postup’lar üzerinden efektif hücum üretememe problemi için de hiçbir ayarlama yapılmamış gibi görünüyor. İkinci maçta göreceğimiz değişiklikler serinin geri kalanı için çok önemli olacak.

Bir sonraki maç 7 Eylül Pazartesi sabahı, saat 03:30’da oynanacak.