“Her Şey Tam Olarak Hayal Ettiğim Gibi”

Anthony Davis’in, Lakers’ta geçirdiği ilk sezonda yaşadığı hiçbir şey onun için sürpriz olmadı.

Geçen sezon play-off’ları kaçıran Lakers, artık bir hamle yapması konusunda ağır bir taraftar baskısına maruz kalmıştı. Hatta Amerikan spor kültüründe hiç olmayan bir şey olmuş, Lakers taraftarı Staples Center önünde toplanarak Lakers yönetimini protesto etmişti.

Bunun üzerine Lakers, geçen yaz New Orleans Pelicans’a Lonzo Ball, Brandon Ingram, Josh Hart ve tam 3 tane ilk tur draft hakkını vererek yeni süperyıldızı Anthony Davis’e kavuşmuştu.

Kavuşmasına kavuştu, ancak Lakers’ın onun için çok fazla şeyden vazgeçmiş olması, ayrıca Davis’in 2020 yazında serbest kalabilecek olması, bu hamlenin yoğun bir kalabalık tarafından eleştirilmesine de sebep oldu. Ancak Davis’in performansı, ayrıca şehir, takım ve takımın kaptanı LeBron James ile olan harika uyumu, bu soru işaretlerini tamamen ortadan kaldırmışa benziyor.

Geçen sezon %50 galibiyetin altında kalıp play-off bile yapamayan Lakers, bu sezonki yapılanmayla birlikte Konferans lideri olmayı ve play-off’larda da Konferans Finalleri’ne kadar ulaşmayı başardı. Davis de normal sezonda oynadığı 62 maçta 26.1 sayı, 9.3 ribaund, 3.2 asist, 2.3 blok ve 1.5 top çalma ortalamaları kaydetti. Play-off’larda ise oyununu bir üst seviyeye taşıyarak 27.6 sayı, 10.9 ribaund, 4.1 asist, 1.5 blok ve 1.1 top çalma ortalamaları yakaladı.

Baktığınız zaman, bu sezon AD dahil herkes için en güzel şekilde ilerledi denebilir. Houston Rockets’ı eledikleri maçtan sonra Davis’in düşünceleri şu şekildeydi:

Her şey bir şekilde yerini buldu diyebilirim. Buraya geldiğimde hedef elbette şampiyon olmaktı. Şu anda bu hedeften yalnızca 8 maç uzaklıktayız. Benim için muhteşem bir süreç oldu. Buradaki takım arkadaşlarımla ve tabii ki bana her an yardımcı olan LeBron’la olmak mükemmel. Tabii ki Konferans Finalleri’nde olmak benim için yeni bir şey. Eminim ki çok keyifli olacak. Şunu söyleyebilirim ki, şu ana kadar olan her şey tam olarak hayal ettiği gibi.

Anthony Davis, daha önceki takımı Pelicans ile play-off tecrübesi yaşamış olsa da, Konferans Finalleri gibi üst düzey bir seviyede ilk kez mücadele edecek. Denver Nuggets ile Los Angeles Clippers serisinin galibiyle karşılaşacak olan Lakers’ta gözler yarınki 7. maça çevrilmiş durumda.