“Kobe!”

Dün sabah oynanan maçta attığı son saniye üçlüğüyle tarihe geçen Anthony Davis, şutu sokar sokmaz arkasını dönüp “Kobe!” diye bağırmasıyla ilgili konuştu.

O (Kobe) bu zamana kadar bu tip şutlardan onlarcasını soktu. Gerek play-off’larda, gerek finallerde. Ama bu benim için çok özel bir andı. Takım arkadaşlarım için de aynı şekilde. LeBron’la Los Angeles’dayken konuşmuştuk. Bu şutun çok benzerini, neredeyse aynı yerden kaçırmıştım. Kendime çok kızmıştım o gün. LeBron da bana “adamım biz senin o şutunla ya öleceğiz, ya da yaşayacağız” demişti. Dün gece aynı şans tekrar ayağıma geldi. Başarmak için de hazırdım. Hem ben, hem de takımım için çok özel bir andı. Özellikle 1-1 veya 2-0 arasında bir yerde kalıp o şutu kullanmak, bunu daha da özel kılıyor. Dün gece giydiğimiz “Mamba” forması altında o şutu sokmuş olmak, tüm olanları çok daha özel hale getiriyor.

Davis, Mamba formalarını giymeleriyle alakalı duygularının devamını ise şöyle dile getirdi:

O formaları giydiğimiz zaman takımdaki hava biraz farklı oluyor. Çünkü onlar üstümüzde olduğu zaman, kendimizi bir nevi Kobe’yi temsil ediyormuş gibi hissediyoruz. Çünkü bu formalar ona ait, onun yarattığı formalar ve bu formayı üstümüze geçirdiğimiz anda kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz.

Davis’in tarihe geçen buzzer-beater’ını tekrar hatırlıyoruz.