Serideki İlk Mağlubiyetimiz: Kim, Ne Dedi?

Lakers dün gece oynanan serinin üçüncü maçında Denver Nuggets karşısında sahadan 106-114 mağlup ayrıldı ve Nuggets durumu 2-1’e getirmeyi başardı. Mağlubiyette en çok öne çıkan ve eleştirilen olaylardan biri Davis’in performansı idi. İkinci maçtan sonra Tim Duncan benzetmeleri yapılmaya başlanan Davis’in bu maçta sadece 2 ribaunt alması onu da haliyle eleştiri oklarının hedefi yaptı. LeBron’un takım arkadaşlarını da devreye sokarak oynaması Lakers’ın ihityacı olan şeylerden biriydi; ancak LeBron’dan yeteri kadar “bully-ball” performansı göremedik ve o da maç boyunca sadece iki serbest atış atınca rakibimizi ilk maçta yaptığımız gibi faul problemine sokamadık. Bir diğer yanda Nuggets’ın yayın içinde yapmış olduğu gömülü savunmaya karşı üçlüklerde %23 isabet bulunca bu kumara istediğimiz karşılığı verememiş olduk. Ayrıca Jokic’in Murray ile oynadığı PnR’lerde perdeci olarak pick and pop’ta bulduğu sayılar ve de top yönlendirici olarak oynadığında da boşlukları çok iyi bir şekilde görebilmesi savunmamızda büyük kayıplara yol açtı. Son anlara doğru Rondo öncülüğünde çalınan toplarla maça denge gelse de Murray’nin izolasyonlarına cevap veremeyen Lakers için mağlubiyet kaçınılmaz gözüküyordu.

Alınan mağlubiyetten sonra ise Lakers ekibi basın mensuplarının karşısına geçti. Oyunun her iki tarafında da iyi bir performans ortaya koyan LeBron James, Denver’ın maç içinde yakaladığı 20 sayılık fark ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

İkinci maçtakine benzer durumlar yaşandı. Çok fazla top kaybı yaptık ve faul çizgisine gelmelerine izin verdik. Denver’ın hakkını vermek istiyorum. Bu maça geldiler ve ilk andan itibaren çok iyi bir maç çıkardılar. Özellikle ilk üç çeyrek boyunca bizden daha agresif bir oyun ortaya koydular. Üçüncü çeyreğin bitmesine yaklaşık dokuz dakika kalmışken art arda yaptığımız top kayıpları nedeniyle onlara çok kolay sayılar verdik. 16 top kaybından 25 sayı yedik, onları 29 kez çizgiye getirdik. Bu tip sayılarla maç kazanmanız çok zorlaşır. İkinci maçtan sonra da bu şekilde bir oyunla işlerin bizim için sadece zorlaşacağının farkındaydık ve dördüncü maçta çok daha iyi oynamalıyız. Koç Vogel içeri yapılan drive’ların boyalı alana kadar olması gerektiğini söyledi. Mümkün olduğunca içeri zorlamalıyız.

Kendi standartlarının altında bir performans sergileyen Anthony Davis ise maç sonunda özeleştiride bulundu:

Bireysel olarak pota altında daha iyi iş çıkarmam gerekiyor. Tüm maç boyunca iki ribaunt almış olmam kabul edilemez bir durum. Tekrar toparlanacağımı biliyorum. Bu durum kabul edilemezdi ve şu anda çok fazla söyleyebileceğim bir şey yok. Sadece daha iyi olmak zorundayım.

Kyle Kuzma ise Nuggets’ın Lakers gibi uzun bir takım karşısında 44’e 25 gibi ezici bir ribaunt üstünlüğü kurmasını ve yapılan top kayıplarını değerlendirdi:

Yeterince sert oynamadık. Maç içinde çok büyük bir fark yakaladılar. Bu da bize büyük bir darbe vurdu. Bir bölümde 20 sayı geriye düştük ve buralarda toparlanmak -özellikle play-off atmosferinde- çok zor oluyor. Ancak buna rağmen savunmada takımca gösterdiğimiz efor ile farkı üçe kadar indirmeyi başardık. Fakat daha sonra ise Murray-Jokic ikilisi önderliğinde maçı koparmasını bildiler.

Serideki ilk yenilginin ardından koç Vogel ise maçın kısa bir değerlendirmesini yaptı ve diğer maçta işlerin bu şekilde olmaması için daha da çalışacaklarını duyurdu:

Denver çok iyi bir hücum takımı. Hücum ribauntlarında bize üstünlük sağladılar ve bu maça çok yüksek bir enerji ile geldiler. İlk üç çeyrekte onlarla çok iyi eşleşemedik, ancak son çeyrekte bu soruna çözüm bulabildik. Serbest atışlar da bugün onların yanındaydı. Son çeyrek de alan savunması ve geçiş hücumlarındaki başarımızla farkı üçe kadar indirdik, ancak Murray’nin birebirlerine karşılık veremedik. Galibiyet için onları kutluyorum.