Los Angeles Lakers 117 – 107 Denver Nuggets

Los Angeles Lakers, ilk iki tur tarifesini Denver Nuggets’a da uygulayarak, Batı Finali’ni de 4-1 geçti ve 10 yıllık aradan sonra tekrar NBA Finali’ne çıkmayı başardı. Bu galibiyetin mimarı ise 38 sayı, 16 ribaunt ve 10 asistlik dominant performansı ile LeBron James oldu.

Denver Nuggets tarafına geldiğimizde ilk yarı çok kötü bir savunma performansı vardı. Lakers’ın boyalı alana girmesini hiçbir şekilde engelleyemediler. Jokic’in de faul problemine girerek ilk yarı sadece 8 dakika oynaması ve Murray’nin de çok iyi bir devre geçirmemesi devreye girince, 10 sayı geriye düşmek Nuggets için pozitif bir sonuç oldu. Ama 3. çeyrekte Jerami Grant’in sahaya kattığı enerji ve ekstra hücum katkısı ile Nuggets skoru eşitlemeyi başardı. Son çeyrekte ise LeBron’un çılgın hücum performansına cevap veremeyerek yenilgiye engel olamadılar.

Lakers’a geldiğimizde ise şut performansı dışında mükemmele yakın bir ilk yarı geçirdi Lakers. Özellikle ilk çeyrekte Caruso, ikinci çeyrekte ise LeBron boyalı alanı müthiş kullandılar. Ama üçüncü çeyrekte Millsap-Howard münakaşasından sonra ritim kaybeden takım son çeyreğe Davis’in ekstra üçlüğüyle zar zor 3 sayı önde girdi. Son çeyrekte ise LeBron James şovu vardı. 2014 NBA Finali 7.maçından kesitler sunan LeBron hançer üstüne hançer soktu ve maçı aldı.

Maçın adamı tartışmasız bir şekilde LeBron James’di. 38 sayı, 16 ribaunt, 10 asist. Bütün kritik şutlarda başarı. Maç genelinde kısa kısa kesitler içinde olsa da Murray savunması. Nuggets’a umutlanma şansı bırakmamak için elinden gelen her şeyi yaptı.

Anthony Davis ise bilek sakatlığının etkisi olacak ki, ilk yarıda çok tutuk göründü. Ama ikinci yarı o da devreye girdi ve maçı 27 sayı ile bitirdi. Howard ve Caruso’nun da savunma katkısı galibiyette önemliydi.

Ve sonuç olarak LOS ANGELES LAKERS NBA FİNALİ’NDE! Kobe Bryant’ın anısına olan böyle anlamlı ve özel bir sezonda, bu takımın gösterdiği dirayet takdire şayan. Artık şampiyonluk hayalleri sadece 4 galibiyet uzaklıkta…