LeBron’dan Özeleştiri!

Serinin üçüncü maçında beklenenin çok altında bir performans sergileyen Lakers, sahadan 115-104 mağlup ayrıldı ve maç boyunca toplam 19 top kaybı (13 tanesi Anthony Davis ve LeBorn James’e ait) yaptı. Maç sonu LeBron James de yaptığı açıklamalarda, Lakers’ın hücumunda yapacağı iyileştirmelerin Heat’in oyununu kontrol atlında tutacağını belirtti.

Böyle bir takıma bu kadar fazla top kaybı yapamazsınız, eğer yaparsanız cezasını çekersiniz. İsin savunma boyutunda çok büyük bir eforla oynuyorlar ve sürekli aktifler. Hücumda yaptığımız hatalar benimle başlıyor, bu takımın oyun kurucusu olarak en büyük sorumluluk bana ait. Sadece ilk yarıda 5 ve toplamda 8 tane top kaybı yapmamam gerekiyor, bu kabul edilemez bir şey. 

James, bu maç ile birlikte bu sezonda yaptığı en yüksek top kaybı sayısını egale etmiş oldu. Bu sezon daha önce dört defa 8 top kaybı yapan oyuncu, 13 Aralık’ta yine Miami Heat’e karşı 8 top kaybı ile oynamıştı. 35 yaşındaki süper yıldız, maç sonu açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Aynı hataları tekrardan yapma lüksümüz yok. Açıkça görüldü ki bu hatalar sonucu rakip takıma çok fazla pozisyon vermiş olduk. Top kayıplarından sonra geçiş hücumlarında iyi yerleşemedik ve momentumumuzu maçın erken dakikalarında kaybettik. Bu maçtaki hataların tüm sorumluluğumu üstüme alıyorum.

Koç Vogel ise maç sonu yaptığı açıklamasında takımın top kayıplarına vurgu yaptı. 

Sarf ettiğimiz eforda herhangi bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Sadece oyun planımızı sahada istediğimiz gibi uygulayamadık. Miami harika bir maç çıkardı ve bizi çok fazla top kaybı yapmaya zorladı. Şimdi yapacağımız ilk iş, maçın kayıtlarına tekrar tekrar bakıp doğru analizlere hatalarımızı minimize etmek olacak. 


Şuradan çeviri: https://www.thescore.com/nba/news/2034920/lebron-we-cant-turn-the-ball-over-against-heat-it-starts-with-me