“Bütün Takımlar Alex Caruso’yu İstiyor!”

Los Angeles Lakers ve taraftarlarının uzun süredir farkında olduğu bir şeyi NBA anca fark ediyor. Alex Caruso, gerçekten çok iyi bir basketbolcu.

Alex Caruso, meme’lere / caps’lere konu olarak başladığı NBA kariyerinde, lig tarihinin en başarılı takımının 17. şampiyonluğunda kilit rol oynayarak, gerçekten iyi bir basketbolcu olduğunu kanıtladı. Tüm sezon ciddi dakikalar alan ve özellikle maç bitiren beşlerde yer almayı başaran Caruso, play-off’larda dakikalarını daha da arttırarak takımına müthiş fayda sağladı. Öyle ki, Lakers’ın şampiyonluğunu ilan ettiği maça ilk beşte başlayan Caruso, rakibini ezerek yenen takımına katkı vermeye ilk kez ilk beş oyuncusu olarak da devam etti.

Lakers’ın asistan koçlarından Mike Penberthy, Lakers Daily’e verdiği röportajda Caruso ile ilgili şunları söyledi:

Sezon boyunca girdiğimiz her takas konuşmasında karşı takımın istediği ilk oyuncu Alex Caruso oldu ve bu hala devam ediyor. Her takım bizden Alex’i istiyor. Tüm ligin saygısını kazanmış ve kendini kanıtlamış durumda. Bence onun en büyük özelliği basketbol IQ’su. Yetenek skalası çok yüksek. Çok iyi bir atlet ve muhteşem bir savunmacı. Onu bu kadar iyi yapan öncelikli üç özellik bu. Ayrıca puzzle’ın her yere uyan eksik parçası gibi. Alex’i bu kadar değerli kılan da aslında bu. Süperyıldızların arasında ancak bu özelliklerinizle barınabilirsiniz. LeBron ve AD, her zaman sahada onunla birlikte oynamak istiyorlar. Çünkü topu eline aldığında iyi değerlendireceğini biliyorlar. Şut atabiliyor. Rakibin en iyi oyuncusunu savunabiliyor. Saçma sapan hatalar yapmıyor. Geçiş hücumlarında tempoyu arttırmayı seviyor. Bu iki kusursuz yıldızın yanında Alex gibi bir değer, daha da yükseliyor.