Lakers İçin Rüya Off-Season Teorisi

Los Angeles Lakers, NBA Şampiyonluğunu Kazandıktan Sonra Kendinden Memnun Kalmayacak.

Los Angeles Lakers, franchise tarihinin 17. şampiyonluğunu henüz kazanmışken şimdi off-season’a bakıyoruz. Lakers böyle yapar. Hanedanlık kurmakla ilgilenir, tek senelik şampiyonluk adaylığıyla değil.

Rob Pelinka şimdiden işe döndü ve Lakers yönetimi bu off-season’da Lakers için en iyi tasarlamaya hemen başladı.

Lake Show Life Podcast‘in son bölümünde; Lake Show yazarı Daniel Preciado ve ben (Jason Reed), Lakers için rüya off-season’larımızı analiz ettik. İşte karşınızda benimkinin 7 madde halinde yazılı hali.

Bu arada her hamle cap boşluğunun tanıdığı imkanlar düşünülerek yapılmıştır. Giannis’i Lakers’a göndermedik.

  • Markieff Morris ve Dwight Howard ile yeniden imzalansın, Avery Bradley opsiyonunu kullansın.

Bu hamlelerin hepsi aynı maddede bulunuyor çünkü birbirlerine benzer durumdalar ve Lakers’ın bu off-season’da kaybedebileceği oyunculardan bağımsız olarak söylüyorum, en çok Markieff Morris ve Dwight Howard ile yeniden imzalandığını görmeyi isterim.

Morris, Lakers’ta kadroda bulunduğu kısa sürede fanstastikti ve Lakers’ın benchten getirilmesine ihtiyaç duyduğu şeyler için mükemmel uygunluktaydı. Savunmada yeterince sağlamdı, sonradan girip üçlük atabiliyor ve kısa beşte dahi oynayabiliyordu. Oyuncuyla nispeten ucuza tekrardan imzalamalı.

Dwight Howard da Lakers formasıyla fantastik bir performans ortaya koydu ve derinlik için oyuncu geri getirilmeli. Tekrardan, büyük bir kontrat gerektirmiyor.

Son olarak, Avery Bradley umuyorum ki kontratının son senesi için opsiyonunu kullanır. Oyuncunun, Orlando bubble’ına katılmayıp takımdan ayrı kalmasından sonra gelecek sezon da oynamama potansiyeli var veya basitçe opsiyonunu kullanmayıp daha büyük bir kontrat da kovalayabilir.

Her neyse, onun opsiyonunu kullanması kesinlikle makul ve benim rüya senaryoma kesinlikle uyuyor.

  • DeMarcus Cousins ile yeniden imzalansın.

Bu hamle, Markieff Morris ve Dwight Howard ile yeniden imzalamak ile biraz ayrılığa düşüyor. İşin garip yanı, geçtiğimiz sezon Howard ile sakatlanan DeMarcus Cousins’ın yerini doldurmak için imzalanmıştı ve senenin ilerleyen günlerinde Morris’e kadroda yer açmak adına Cousins ile yollar ayrılmıştı.

Buna rağmen, bence Cousins’ın Los Angeles Lakers’a dönmesi için iyice bir şans var. Cousins sakatlansa da takımla seyahet etmeye devam etti, arkadaşlarıyla uyum sağladı ve Lakers’tan ayrıldığında dahi rehabilitasyon sürecindeydi.

Arada iyi ilişkiler var gibi görünüyor ve Cousins’ın gerçekten başka bir yere gitmek için sebebi yok. Sakatlığının oluşturduğu kaygılardan ötürü hiçbir takım ona büyük bir kontrat teklif etmeyecekti ve Lakers onu yeterli olandan fazla gözetti.

Cousins’tan NBA’in en iyi pivotlarından birisi olmasını bekleyemeyiz ama eskiden olduğu seviyenin %80 ile bile oynayacak olursa Lakers çok ucuza epey üst düzey bir pivot almış olacak.

Ben hâlâ LeBron-Davis-Cousins üçlüsü fikrine aşığım. İzlemesi aşırız zevkli, durdurulması aşırı zor olurdu.

  • Danilo Gallinari ile mid-level exception kullanılarak imzalansın.

Bu off-season’da Los Angeles Lakers’ın MLE kullanarak almasını istediğim bir oyuncu vars ao da Danilo Gallinari. Gallinari takıma sadece biçimsel olarak uymaktan ziyade sağlam da olan, takıma konulabilabilecek mükemmel bir veteran.

Zaten daha önceden şampiyonluk adayı olmanın, büyük bir kontrat almaktan kendisi için daha önemli olduğunu söylemişti. Yaşından ötürü herhangi bir şekilde devasa bir kontrat da alamayacak. Haliyle forvet oyuncu için MLE kontratı onun için harika bir ücret olacaktır.

Son iki sezonunda Los Angeles Clippers ve Oklahoma City Thunder’da fantastikti. Son iki sezonunda yayın gerisinden %41.8 ile isabet bulurken 19.3 sayı, 5.7 ribaund ve 2.3 asist ortalamaları yakalamıştı.

Lakers için benchten çıkıp büyük şutlar sokmak için mükemmel bir isim. Belki iyi bir savunmacı değil ama Lakers’ın Kyle Kuzma’nın olmasını istediği halinin çok daha iyi bir versiyonu.

Bu çok önemli çünkü az sonra öğrenecek olsanız da Kyle Kuzma bu rüya off-season senaryosunun sonunda Los Angeles Lakers’ta olmayacak. Lakers, Kyle Kuzma’yı kaybetse de Gallinari ile imzalayarak o pozisyonu güçlendirebilir.

  • Victor Oladipo takası.

Victor Oladipo’nun bu off-season’da takaslanması için meştu adımlar var ve Los Angeles Lakers, genç guard için şahane uygunlukta. Oladipo için hayal ettiğim takas paketi ise Danny Green, Kyle Kuzma, Devontae Cacok ve bir ikinci tur draft hakkı.

Belki de Oladipo’yu vermek için pek uygun görünmüyor ama onun takas değeri gerçekten o kadar yüksek değil. Oladipo sakatlıklarla savaştı ve kontratında yalnızca bir senesi kaldı. Bu durum Pacers’a pek koz bırakmıyor. Oladipo karşılığında hem savunmada iyi olan hem de üçlük atabilen bir oyuncu almalarıyla birlikte etrafına takım inşaa edilebilecek genç bir oyuncu Kyle Kuzma’yı da alıyorlar. Cacok’da biraz iyi yanları olan bir oyuncu.

  • Derrick Rose takası.

Ben gerçekten Los Angeles Lakers’ın takasla Derrick Rose’u alması düşüncesini beğeniyorum ve evet, takım takasla Oladipo’yu alsa dahi bu hâlâ mümkün. Her ne kadar Lakers biraz yardıma ihtiyaç duysa da. Karşınıza geldiğim takas paketi ise Talen Horton-Tucker, JaVale McGee ve 2020 birinci tur draft hakkına karşın Derrick Rose ve iki gelecek ikinci tur draft hakkı.

Lakers’ın bu takası gerçekleştirmek adına McGee’nin kontrat opsiyonunu kullanıp sözleşmesini uzatmasına ihtiyacı var ama ben onun da hevesli olacağını düşünüyorum. Bunun sebebi onun bu serbest oyuncu döneminde bu kontrattan fazlasını alamayacak ve gelecek sezon birincil buyout tercihi olabilecek olması.

THT ise kaybedilmesi üzücü olan potansiyelli bir genç ama Lakers’ın onu geliştirmeye zaman ayırması için fazla genç bir oyuncu ve verilecek ilk sıra draft hakkı da Pistons için cabası. Tekrardan, Rose için sadece bir seneleri kaldı, daha fazlasını alamayacaklardır.

  • Kyle Korver başta olmak üzere yüzük kovalayan veteranlarla imzalanmalı.

Her zaman yüzük kovalayan, şampiyonluk adayı olabilmek için minimum veteran kontratına razı isimler olur. Geçen sezon aday bir takım olan Milwaukee Bucks’ta olan Kyle Korver için Lakers ona yeni bir varış yeri sağlayacaktır.

Korver’ın LeBron James’e Cleveland Cavaliers’tan aşinalığı var. Oyuncu, bu saatten sonra kariyerinin bu noktasında o denli etkili bir oyuncu olamayacak ama yine de maç başına 8-10 dakika süre alıp büyük şutlar atabilir.

Korver yegane yüzük kovalayan veteran olmayacak ve kadronun genişliğine bağlı olarak takım bir tanesiyle daha anlaşabilir, soru ise bunun kim olacağı. Wilson Chandler, hâlâ NBA’e katkıda bulunan birisi olduğu sürece akla gelen ilk isim. Çin’de oynamak için imzalamış olmasına rağmen.

Kontratında NBA’de bir takımla anlaşması durumunda sözleşmeyi bitirecek bir madde olabilir -bu tür kontratlarda yaygındır- ama biz yine de durum böyle olduğunu bilemeyiz.

Marvin Williams veya Luc a Mbah Moute gibi diğer opsiyonlar da var. Bahsettiğim ikinci, yüzük kovalayan veteran oyuncu harika bir tercih olmayacak ve muhtemelen o kadar da oynamayacak. Jared Dudley gibi.

  • 2020 ikinci tur draft hakkı için bir ikinci tur draft hakkı takaslayın ve draft’tan Killian Tillie’yi seçin.

Tekrardan, bu bir hayalî bir senaryo. Bu senaryonun birden çok bölümünde farklılıklar yaşanabilir ama yapabilirlerse bu yılın ikinci tur draft hakkını tekrardan alıp Gonzaga’dan Killian Tillie’yi takıma katmalılar.

Tillie’nin 4 senelik üniversite tecrübesi var ki bu şampiyonluk adayı takımda oynayan çaylak için devasa bir şey. Orada dakika aldıkça NBA için tipik uygunluğa geliyorlar. Çember yakınlarında en iyi fiziğe sahip olmayabilir ve geleneksel bir 5 numara olmayabilir ama günümüz NBA’ine  tam olarak uyuyor.

Tillie son sezonunda maç başına 13.6 sayı ortalamasıyla oynayıp yayın gerisinden 3.8 denemeyle -önemli istatistik bu- %40 isabet ile oynamıştı. Eğer güvenilir bir şutör haline gelirse -ki şimdiden öyleymiş gibi görünüyor- NBA’de uygun bir yere yerleşecektir.

İkinci turda seçilmeye uygun olacaktır. Eğer Lakers ikiye bir draft hakkı takasını yürütebileceklerse kesinlikle yapmalılar. Eğer Rose takasında Pistons’a verilecek iki draft hakkı karşılığında bir tane birinci tur draft hakkı alırsak bu mümkün olabilir.

Bu aynı zamanda Lakers’ın Rose karşılığında o ilk tur draft hakkını vermemesiyle de mümkün olabilir. Yine de Kuzma ve Cacok’ın Indiana’ya gitmesiyle o ilk tur draft hakkı gerekli olabilir.

Her ne olursa olsun, benim ideal off-season görüşümde Lakers bir şekilde Tillie’yi kadroya eklemeyi başarmalı. Morris ve Gallinari’nin olduğu takımda biraz lüzumsuz çıkabilir ama gelecekte 4 ya da 5 numarada katkıda bulunması için takımda bulunabilir.

  • Tüm bu hamlelerden Lakers kadrosu:

Önceden belirtildiği gibi, bu hamleler NBA cap’ine uygundur ve Los Angeles Lakers serbest oyuncu statüsüne düşmesinden ötürü kaybedeceği isimler olmasına rağmen 13 kişilik 2020-21 sezonu kadrosu geçen senekinden de daha iyi olacaktır.

İlk 5 başlayacak isimler şöyle olacaktır:

PG: Avery Bradley

SG: Victor Oladipo

SF: LeBron James

PF: Anthony Davis

C: DeMarcus Cousins

Avery Bradley’yi Alex Caruso gibi birinin önünde başlattım çünkü geçen sezon sakat olmadığı zamanlarda o ilk 5 başlamıştı ve aynı zamanda topu talep etmeden oyun kurucu pozisyonunda oynayabilen birisi. LeBron üç numarada oynuyor olsa da özünde oyun kurucu oynuyor.

Bradley, LeBron ve Davis hepsi aynı kalıyor. Oladipo kesinlikle Danny Green’den bir üst seviyeye çıkmak oluyor özellikle de play-offlardaki halinin. %80’iyle oynayan Boogie Cousins ise Lakers için beş numarada devasa bir katkı olur.

Kadronun geri kalanı ise işte burada. Alacakları sürelere göre sıraladım.

6: Danilo Gallinari

7: Alex Caruso

8: Derrick Rose

9: Dwight Howard

10: Markieff Morris

11: Kyle Korver

12: Killian Tillie

13: Yüzük kovalayan ikinci veteran (hadi Wilson Chandler diyelim)

Kuzma’nın yerine gelerek en çok süreyi Danilo Gallinari alıyor ama Alex Caruso ve Derrick Rose, Gallinari’nin çok da arkasında değil. Derrick Rose’un hücumu Rajon Rondo’nun LeBron oyundan çıkmış ve Davis oyundayken yaptığı gibi işletmesini görmek inanılmaz heyecan verici olacak.

Kadroda besbelli oynayan bölümler olacaktır ama oyun kurucu rolünde Derrick Rose’u, şutör guard rolünde Alex Caruso’yu, kısa forvet rolünde Danilo Gallinari’yi, uzun forvet rolünde Markieff Morris’i ve pivot rolünde Dwight Howard’ı barındıran ikinci birim harika olacaktır. Bana yedek beşi bu kadar yetenekli bir takım bulun!

Takımın defansif kimliğini sürdürmesinin yanında takım, Rajon Rondo’nun yerine Derrick Rose’u, Kyle Kuzma’nın yerine Danilo Gallinari’yi ekleyerek sahanın hücum tarafında daha fazla çok yönlülük kazanmış oluyor.

Benim için, Lakers’a üst üste ikinci şampiyonluğunu getirecek mükemmel off-season tam olarak buna benzemekte.


Şuradan çeviri: https://lakeshowlife.com/2020/10/27/los-angeles-lakers-rumors-dream-offseason/