Lakers, Howard ile Anlaşacak mı?

Şöhretler müzesi adayı ve 16 yıllık NBA veteranı olan Howard, geçtiğimiz sezonda düşüşe geçen kariyerinde önemli bir toparlanma yaşamıştı. Geçirdiği mental değişimin ardından kenardan gelerek Lakers’ın 17. şampiyonluğunu kazanmasında çok önemli bir rol oynayan Dwight Howard, görevini yerine getirdiğini ve artık maaş miktarında bir yükselme görmeyi beklediğini belirtti.

2019-2020 sezonunun başlangıcında DeMarcus Cousins’ın şanssız bir şekilde sakatlanmasından sonra acilen takıma kazandırılan Dwight Howard’a, 2013’te Lakers ile yolları ayırış biçimi ve son oynadığı takımlardaki istikrarsız performansından dolayı herkes şüphe ile bakıyordu. Fakat Lakers yönetimi ona son bir şans vermek istedi. Yönetim, Dwight’ın bir takım oyuncusu olarak görev yapmasını ve takımın kazanması için her türlü rolü üstlenebilmesini istiyordu. Bu yaklaşımı da Dwight Howard’a garanti olmayan minimum veteran kontratı teklif ederek uygulamaya geçirdiler. Dwight Howard, Hall of Fame kariyerinde ilk kez böyle bir kontrat ile karşı karşıya kalmıştı.

Howard bu kontratı kabul edip spor camiasına ve özellikle de Lakers ekibine kendini kanıtlamak istedi. Bu isteğini tüm sezon boyunca sahaya oldukça olumlu bir şekilde döken Howard, Batı Konferansı Yarı Finalleri’nde ilk beş çıkmayı bile başarmıştı.

Howard’ın bu sezon yaşadığı hikaye, fazla yoğun ve “beklenmedik” geçen 2019-2020 sezonunun güzel bir biçimde anılacak hikayelerinden biriydi; lakin Dwight yeni bir sayfa açmak istediğini söyledi.

Bu yeni sayfa Dwight Howard’ın Lakers’tan ayrılmak istediği anlamına gelmemekte, aksi bir biçimde Howard geçtiğimiz günlerde Basketball News’tan Etan Thomas ile gerçekleştirdiği röportajında Los Angeles ile tekrardan oynamayı istediğini belirtti. Bunun yanında ise garanti olmayan kontratların artık onu takımda tutamayacağını da eklemiş oldu.

Lakers’a dönüp oynamayı gerçekten isterim. Geçen sene yaşadığımız sezon bizim için bir sınav gibiydi. Tüm takım birbirini anlamaya ve birbirinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyordu. Bu yolun sonunda ise şampiyonluğa ulaşabildik. Umuyorum ki bu sezon bana istediğim kontratı verebilirler. Şu anda bu kontrat benim geleceğim için en önemli şey. Artık bedavaya oynamak istemiyorum. 

Şampiyonluk senesinde “Kendimi kanıtlamam gerekiyor ve bazı şeylerden feragat etmeliyim.” diye düşünüyordum; ancak şu anda iyi bir kontratı istemeye hakkımın olduğunu düşünüyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, Lakers ile oynamak benim için inanılmaz bir duygu, bu ekiple devam etmek benim için çok iyi olur, eşim Los Angeles Sparks’ta oynuyor, şehrin harika bir taraftarı var. Ailemiz için de ideal durum Los Angeles ile devam etmek; ancak birinci önceliğim kontratımın içeriği olacaktır. 

Serbest Oyuncu moratoryumunun 19 Kasım’da başlamasıyla birlikte geleceğine şekil verecek Howard’ı önemli bir hafta beklemekte. The Athletic’den Shams Charania’nın Ekim ayında yayınladığı bir rapora göre, Howard ve Lakers arasında anlaşma sağlanması olası gözüküyor. Bununla birlikte, Howard’ın boyalı alanda getirdiği dinamizmi isteyecek tek takım Lakers değil. Birden fazla takım, kariyerinin son dönemecine giren Howard için çekişmeye şimdiden başlamış durumda.

Golden State, Howard’ı isteyen takımların başında geliyor. Fakat GSW’nin Howard’a ne miktarda bir kontrat önereceği de ayrı merak konusu.

Şu anda Howard’ın kafasından geçen rakamlar hakkında pek bir şey söylemek mümkün durmuyor (minimum veteran kontratı istemediği belli), ama geçen sene Lakers ile geçirdiği sezondan sonra bu istek kabul edilebilir olmalı.

Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2020/11/17/21572848/lakers-free-agency-rumors-dwight-howard-re-sign-guaranteed-contract-negotiations