Caruso, Off-Season’da Oyununu Geliştirdi

Bu off-season normal olmasa da Alex Caruso, off-season’ın kendisine yaradığını düşünüyor.

Lakers için bugün bile kutlama modunda kalmak için 2020 şampiyonluğunun getirdiği pek çok sebep var. Yine de, içinde özellikle Lakers’ın da bulunduğu bazı takımlar için off-season’ın kısa olması bazı kişileri heyecanlandırmıyor.

Lakers’ın son maçı Miami Heat karşısında 11 Ekim’de oynandı, o günden bugüne tam olarak 2 ay dahi etmiyor. Ayriyeten normal sezonun başlangıcına (22 Aralık’ta başlayacağı kesinlik kazandı) aşağı yukarı iki hafta kaldı.

Kesinlikle Lakers taraftarının, takımlarını tekrardan görmek ve şampiyonluğu savunma denemelerini izlemek için heyecanlı olduğunu söyleyebiliriz. 2020 yılının ne kadar zor geçtiğini de göz önünde bulundurursak genel olarak sporların; halkı bezdiren, korkunç gerçeklerden hoş bir dikkat dağıtıcı olduğunu sağlma almış oldu.

Ama bu durum bir atletin bakış açısından tam tersi. Sıkıştırılmış off-season dönemi oyuncuların katiyen alışık olduğu bir şey değil. Oyuncular bu dönemi genellikle gelecek sezon en uygun forma kavuşmak için dinlenme ve kendine gelme zamanı olarak görüyor.

Doğrusu, off-season çok incelirken tüm oyuncular teorik olarak aynı gemide. Yukarıda belirtildiği gibi, biri tartışılabilir olsa da Lakers son maçını oynadığı tarihten ötürü diğer takımlara nazaran biraz daha büyük bir dezavantaja sahip.

Hiç şüphesiz, sıkıştırılmış off-season en çok da LeBron James gibi süper yıldızları etkileyecek. James’in kariyeri boyunca koşullandırma yönünden mükemmel olduğunu varsaysak da onun 18. sezonunu oynayacağını unutmamak çok önemli. O artık genç bir delikanlı değil ve onun konumundaki kişiler için kısa off-season çok da ideal değil.

Kıyaslayacak olursak 27 yaşındaki Anthony Davis ondan büyük ölçüde daha genç. Buna rağmen, tüm play-offlar boyunca Anthony Davis’in canına okundu ve birkaç kez bizleri korkuttu. Neyse ki, bu korkutmaların hiçbiri Lakers’ın şampiyonluk yolunda büyük bir sakatlığa dönüşmedi.

Off-season’ın neden bu kadar önemli olduğunu yukarıda bahsettiğimiz faktörler mükemmel açıklıyor. Oyuncular çok para kazanıyor ve dünyanın en iyi antrenman tekniklerinin bazılarına sahip olabilirler ama buna rağmen (popüler düşüncenin aksine) onlar da hepimiz kadar insan.

Bunun ışığında, Lakers Nation’dan Ron Gutterman üstü kapalı bir biçimde Lakers’ın sezon başında göze alabileceği bir ihtimali işaret etti. Lakers, LeBron James gibi oyuncularına, olası bir moral bozucu durumun önüne geçmek amacıyla dakika kısıtlaması getirebileceğini ortaya attı.

Bununla birlikte, Lakers’ın kendi versiyonu olan yük yönetimini uygulamaya karar verdiği söyleniyor. Tabii ki bu durumun taraftarların bundan pek mutlu olmayacağını hesaba katmışlardır ama Lakers, oyuncularını sağlıklı ve emniyette tutmak için böyle bir strateji üreten ilk takım olmayacaktır.

Sıkıştırılmış off-season’ın beraberinde getirdiği endişelere rağmen Lakers’ın bir kilit isminin canı bundan pek de sıkkın değil. Öte yandan, o oyuncu sürenin azalmasından fayda sağlamış durumda.

Bahsi geçen isim, taraftarların favorisi Alex Caruso. Kısalan off-season’ın eksikliklerine rağmen Caruso’nun zamanını bilgece kullanmış gibi göründüğünü duymak heyecan verici.

Per Gutterman’a göre; Caruso, takımın şampiyonluğundan beri çalışmalara hiç ara vermediğini ve geri dönmeyi iple çektiğini söyledi.

Dürüstçe söylüyorum ki bundan çıkarılabilecek az da olsa pozitif şeyler var. Heat ile biz en az zamana sahip iki takımdık. Anlamlı ve detaylara dikkat etmemiz gereken maçlar oynadığımız dönemden bu yana az zamanımız vardı. Kendimizi kapatıp hazır hale geldik.

Bence bu durum bana yardımcı oldu. Oynadıktan hemen sonra çalışmaya dönmek zorunda kalmış olsam da sürenin az olması sayesinde, geçen sezondan bugüne kalan yüküm, önceki sezondan geçen sezona kalan yüke nazaran daha iyi durumda. Bu sebepten ötürü geri dönüp oynamak için heyecanlıyım.

Kendimi geliştirip neler yapabildiğimi gördüğüm sürece benim için hep aynı şey. Her alanda daha iyi hale gelebileceğimi düşünüyorum. Özellikle odaklanmam gereken bir ya da iki şey olduuğunu sanmıyorum. Bence bu benim için kapsamlı bir şey.

Bu durum hali hazırda gelecek sezona hazır olmak için biçilmiş kaftan. Caruso kısalmış off-season’ı bahane olarak kullanmıyor ki bu hayranlık verici.

Aksine, guard oyuncu, oyununu geliştirmek için nasıl bir efor sarfettiğine dair bazı spesifik örnekler verdi. Dolayısıyla, Caruso’nun 2020-21 sezonunu iple çekmesi gayet mantıklı.

Açıkçası, Caruso’nun Lakers rotasyonundaki yerini kazanmak için çok çalışmış olmasından dolayı bu durum bir sürpriz değil. Oyuncunun draftta seçilememesini ve günümüzde Lakers’ın iki yönlü bir oyuncusu olduğunu hatırlamak gerçekten önemli.

Caruso kendini hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadı ve ne zaman G-League’den çağrılsa fırrsatların çoğunu değerlendirdi. Lakers eninde sonunda Caruso’nun ne kadar sert ve dayanıklı eninde sonunda fark etti özellikle de defansif bakış açısından. Bu sebeplerden ötürü, takım onu 2019’da yaptığı iki senelik anlaşmayla ödüllendirdi.

Fakat hücum oyununda boşluklar var, AC hiçbir zaman ayağını gaza basan tipte bir oyuncu olamadı. Güçlü, rekabetçi bir ruha sahip ve takımın iyiliği için rakibini adeta sahadan çıkarmak isteyen bir yapısı var.

Lakers’ın savunmayı tercih eden bir grup olduğundan beri Kel Kartal’ın kadroyla uyumu tek kelimeyle kusursuz. Caruso sinsi ve sezgili bir oyuncu. Bu konuda bir kartalla karşılaştırılabilir. Hiç beklemediğiniz bir anda herhangi bir yerden çıkıp rakibi durdurabiliyor veya Lakers için topu çalabiliyor.

Günün sonunda pek çok küçük işi doğru yapmış oluyor. Belki durmadan istatistik üreten oyuncu olmayabilir ama koçların istediği türden oyuna kişilik katan birisi.

NBA Finalleri’nin 6. maçında Alex Caruso’nun ilk 5 başlamasının geçerli sebepleri var. 5. maçtaki kalp kıran mağlubiyetin ardından takıma keskinlik kazandırdı. Hiç şüphesiz, değişiklik hemen sonrasında şampiyonluğunu ilan eden Lakers’a büyük ölçüde yaradı.

Lakers taraftarları yalnızca AC’nin çok çalışmasının devam etmesini ve vakti geldiğinde kendini göstermesini ummak durumunda. Kolay ufalanamayan bir kurabiye gibi, sert. Bu off-season’a ayak uydurduğunu varsayacak olursak, onu tutmak çok zor olacaktır.


Şuradan çeviri: https://lakeshowlife.com/2020/12/07/los-angeles-lakers-alex-caruso-offseason/