Anthony Davis, Üçlük Atarken Çok Rahat

Anthony Davis’in, Lakers’a geldiğinden beri oyun anlamında yukarı çıkardığı en önemli şeyi şutu oldu. Geçtiğimiz sezon normal sezonda son derece istikrarsız bir orta mesafe ve üç sayı atıcısıyken, playoff’larda bunu inanılmaz bir şekilde değiştirerek kusursuza yakın bir şut oyunu oynadı. Özellikle bu sezonun başlangıcı ve ilk maçlar itibariyle de AD’nin üç sayı isabetleri, Koç Vogel’ın ondan daha fazla üç sayı denemesini istemesine sebep oluyor.

Cumartesi sabahı San Antonio Spurs karşısında alınan galibiyette 6’da 4 üçlük isabeti bulan Davis, maç sonundaki röportajında; Vogel’ın ondan ısrarla daha fazla üçlük denemesini istediğini ve kendisi de bu atışları denerken çok rahat olduğunu dile getirdi.

Üçlük atarken çok rahatım. Koç Mike P ile bunları sürekli çalışıyoruz ve maçta da sadece akışına bırakıp üç sayıları yolluyorum. Bu sezon koç benden maç başına en az 5 üçlük denememi istiyor. Aslında daha fazla deneyebilirim ama bazen takım arkadaşlarım çok müsait oldukları için topu onlara çıkarıyorum. Ne kadar çok şut kullanırsam genelde o kadar iyi oynadığımın farkındayım. Birkaç şut kaçırmamın oyunumu etkilemesine izin vermemeye çalışıyorum. Ben üç sayıları soktuğum sürece özellikle LeBron ve Dennis için sahayı olabildiğinde genişlettiğimin farkındayım.

Koç Frank Vogel da Anthony Davis ile aynı fikirde.

Ondan daha fazla üçlük atmasını istiyoruz. Zaten geçtiğimiz sezonun ortasından beri müthiş şut atıyor. Özellikle onun 4 numarada oynadığı dakikalarda sahayı genişletmesi bizim için çok önemli. Oyununa üç sayı tehdidini artık çok ciddi olarak eklemiş durumda. Hem şut öncesi driblingi, hem de şutu gönderişiyle bir şutör garddan farkı yok.