Anthony Davis Şov Yaptı, Lakers Bucks’ı Devirdi

Los Angeles Lakers, Anthony Davis’in 44 sayı – 10 ribaund ile devleştiği gecede, Giannis Antetekounmpo’lu Milwaukee Bucks’ı kendi evinde devirerek 6 maçlık deplasman turuna muhteşem bir başlangıç yaptı. Giannis’in de 40 sayı – 7 ribaund ürettiği maçın son saniyeleri nefes keserken, duellonun kazananı Davis ve Lakers oldu.

Maça fırtına gibi giren ve farkı çift hanelere çıkarmayı başararak oyunu kontrolünde götüren Lakers, Bucks’ın skorda geri dönüşüne engel olamadı. Kazananı son hücumların belirlediği maçta Lakers, takım olarak müthiş bir mücadele örneği gösterdi ve birçok kişi için sürpriz denebilecek bir galibiyete imza attı.

Maçta Anthony Davis ile Giannis’ın nefes kesen duellosu izleyenlere seyir zevki yüksek bir maç izletirken, maçın sonlarında kritik basketlere imza atan LeBron James de galibiyette önemli rol oynadı. James maçı 28 sayı, 8 ribaund ve 11 asistle tamamladı.

Russell Westbrook da sezonun şu ana kadarki en verimli maçlarından birini oynayarak 15 sayı, 7 ribaund, 11 asistlik çok kritik bir bench katkısı sağladı. Bitime 1:10 kala, belki de galibiyetin en kritik pozisyonunda müthiş bir çabayla yere atlayarak topu Lakers’a kazandıran ve hücumun sayı ile noktalanmasını sağlayan Westbrook’a, maç sonunda koç ve takım arkadaşlarından büyük övgüler vardı.

Darvin Ham: “Maç sonunda herkese tekrar izlettiğim görüntü, galibiyetin en önemli anahtarı olan Russ’ın topa uçuşuydu. Maçın en önemli pozisyonuydu.”

Lakers sıradaki maçını, Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece saat 2’de Washington Wizards deplasmanında oynayacak.