Caruso’dan LeBron James Açıklaması

Sezonun başında kariyerinin en iyi dönemine girmeye başlayan Anthony Davis’i takıma kazandıran Lakers’ta hiç şüphesiz ki ekibin en iyi ikilisinin kim olacağı biliniyordu. Buna rağmen, şaşırtıcı bir şekilde “net rating” istatistiğinde listenin başında bulunan isimler bu ikili olmadı. Davis’in olması beklenen yerde Alex Caruso bulunuyordu.

Beraber oynadıkları 560 dakika boyunca +18.6 net rating istatistiklerini yakalayan Caruso – James ikilisi, bu sezon 500 dakika ve üzeri süre boyunca oynayan tüm ikililerden daha yüksek bir net rating’e sahip olmayı başardı. Bu listede Kawhi Leonard – Paul George, Giannis Antetokounmpo – Khris Middleton ve LeBron James – Anthony Davis ikililerinin olduğunu da unutmamamız gerekiyor.

Geçen sezon da takımda yer alan, fakat oynadığı dakikaların çoğunu LeBron James’in uzun dönem boyunca yaşadığı kasık sakatlığı döneminde elde eden Caruso için LeBron James ile saha içinde bir uyum oluşturmasının ve onun güvenini kazanmasının 2019-2020 sezonundan itibaren başladığını söyleyebiliriz.

Bu karşılıklı oluşan güven ilişkisi hakkında J.J. Redick’in Podcast’ine açıklamalarda bulunan Caruso, LeBron’un ona güvenmeye başladığını hissettiği anı izleyicilere aktardı:

Bu durum bir maçta mı oldu ya da bir periyod sonunda mı gelişti bilmiyorum, fakat ben, bana biçilen her türlü görevi yerine getirmeye çalışıyordum. Hücuma topu taşıyıp oyunu yönlendiren ana oyuncu olmak ya da rakip takımdaki bir oyuncuyu savunmak olsun, 5 veya 15 dakika fark etmeksizin her şeyi yapıyordum. Böylece LeBron’un da benim yapmam gereken her türlü görevi yaptığımı ve yapmaya hazır olacağımın farkına vardığını düşünüyorum. Spesifik olarak belirtmek gerekirse, belki de bu anın Chicago maçında gerçekleştiğini düşünüyorum. 

Deplasman maçı için Chicago’ya uçtuk. Chicago da o sıralar sürekli olarak mağlubiyet alıyordu. Maça formsuz başladık. Oyunun her iki yönünde de planladığımız şeyleri uygulama konusunda başarılı olamıyorduk. Zach LaVine boş şutlar buluyordu, Markkanen birçok şut kullanacak fırsata sahip oldu. Coby White’a bile açık alan veriyorduk!

Daha sonrasında 15 ya da 16 sayı geriye düştüğümüzü hatırlıyorum, ancak kenar oyuncuları olarak (Dwight Howard, Kyle Kuzma, Quinn Cook) kısa bir sürede farkı kapatmayı başardık. Savunmada rakiplerin karşısında duruyor, onların hücumlarını bozuyorduk. Hücumda da çok sık top paylaştık. Maçı LeBron ile tamamladık. Bu maçın ardından onun zihninde bir “ampul” yandığını düşünüyorum. Muhtemelen “bu ekip bir şeye odaklandı mı, işi iyi bir şekilde bitirebiliyor” diye düşünmüştür. 

Caruso, o maçta 8’de 2 saha içi isabeti ile oynamıştı. En iyi maçlarından biri olmadığını bilsek de kenar ekibi olarak 18 sayıdan geri gelmek sezonun erken dönemlerinden itibaren Lakers bench’inin takıma ne kadar katkı sağladığını göstermiş oldu.

Bu durumun bize anlattığı şey, sezon için gelişen küçük bir olay çok daha büyük sonuçlara varabiliyor. Chicago maçındaki geri dönüş, Lakers’ın bir takım olarak kimyasını pekiştirmelerine ve sezon sonunda Larry O’Brien Kupası’nı kaldırmalarına kadar ilerlemiş oldu…


Şuradan çeviri:  https://www.silverscreenandroll.com/2020/11/10/21557651/lakers-alex-caruso-lebron-james-trust-relationship-jj-redick-podcast-interview