Lakers, DeMar DeRozan ile İlgileniyor

2020-21 NBA Sezonu hızlıca yaklaşırken takaslar ve serbest oyuncu dönemi etrafında çıkan dedikodular işleri kızıştırıyor. Çekici dedikodulardan birisi de The Ringer’dan Kevin O’Connor’ın belirttiği üzere Lakers, Spurs ve DeMar DeRozan’ı içeriyor:

Spurs bir şeylerin peşinde. Lig kaynakları, Spurs’ün oyun kurucusu Patty Mills’i markete koyduğunu ve Bucks, Sixers gibi takımların ilgi gösterdiğini söyledi. Philadelphia ile yapılacak bir anlaşma büyük ihtimalle Josh Richardson’ı takıma geri getirir deniyor. Aynı zamanda LaMarcus Aldridge ve DeMar DeRozan’ın yükünü boşaltmak istiyorlar. Duyduğum kadarıyla Lakers, DeRozan’ı elde etmekle (Kyle Kuzma ve Danny Green karşılığında) ilgileniyor ve söylenene göre Warriors, Aldridge’i isteyebilirmiş.

Lakers daha önceden de DeRozan ile ilişkilendirilmişti. USC ürünü oyuncu bir all-star ve aynı zamanda Kawhi Leonard karşılığında Spurs’e takaslanılmasından 2 sene sonra en iyi oyunkurduğu seneyi geride bıraktı.

Saf yetenek bakış açısından baktığınızda, Lakers şampiyonluğu kazansa da haklı olarak eleştirilen Kuzma ve Green’in üzerine bir güncelleme olarak geldiğini söylemek zor değil. Yine de Lakers’ın DeRozan’ı almasını devasa pozitif bir gelişme olarak görmek zor. Eski Raptors oyuncusu Kyle Kuzma’dan da Danny Green’den de çok daha kötü savunmacı ve sahaya LeBron James ile Anthony Davis’in etrafında sürülmez. Getireceği tek yarar onun top hakimiyeti ve kendi şutunu yaratma özelliği ama Lakers şahane savunması ve efektif hücumuyla bir şampiyonluğu daha henüz kazandı.

Tabii ki, off-season’ın böyle zamanlarında farklı kaynaklardan bu tip dedikodular yayılabilir, bunu not etmek önemli. Söylenti, DeRozan’ın marketteki değerini artırmak için Spurs tarafından yapılan basit bir  tavır da olabilir. Veya Lakers bir L.A. çocuğunu evine getirip yıldızları arasına eklemeyi ve şampiyonluğu tekrar etmeyi hedeflemek istiyor da olabilir.


Şuradan çeviri: https://lakersoutsiders.com/2020/11/12/report-lakers-trading-danny-green-kuzma-derozan/