Lakers’ın Uzun Rotasyonu İçin Hedefleri

Los Angeles Lakers, hali hazırda NBA’in en elit takımlarından birisi -son zamanlardaki zorlanmalarına rağmen- olsa da kadroları kusursuz değil. Kimliklerini inatçı, çember savunan bir güçten daha genç, daha çabuk perimetreye odaklanan bir savunmaya evirdiler ve bu da onları içeride kolay kırılan bir yapıya soktu.

Dwight Howard ve JaVale McGee’nin, Anthony Davis’e boyalı alana kilit vurup Yılın Savunmacı Ödülüne aday olmak konusunda yardım etmelerinin ardından günümüz Lakers’ı o bölgeyi savunmakta diplere doğru yönelmiş durumda. All-Star arasına doğru ilerlerken bu alanda 17. sırada yer alıyorlar.

Damian Jones’u 10 günlük kontrat ile deneyerek buna çare bulmaya çalıştılar ama söylenenlere göre rakip yöneticiler, Lakers’ın buyout piyasasından daha kalıcı bir seçenek arayacağına inanıyorlar. L.A. Times’tan Dan Woike’a göre bu seçenekler arasında Andre Drummond, Hassan Whiteside ve hatta McGee bulunuyor.

Rakip scoutlar ve yöneticiler, Lakers’ın uzun rotasyonununu geliştireceğine inanıyor. Cleveland’dan Andre Drummond, eğer buyout piyasasına düşerse onların istek listesinde besbelli bir şekilde yukarılarda olacaktır.

Rakip yöneticiler, Lakers’ın aynı zamanda Sacramento’dan Hassan Whiteside’ı eklemeyi deneyebileceği veya Cleveland’ın buyout ile serbest bıraktığı, Lakers’ın eski oyuncusu JaVale McGee ile tekrardan bir araya gelip gelmeyecekleri konusunda meraklı.

Lakers’ın bu değişiklikleri tamamen göz önüne alması Jones’un sözleşmesi All-Star arasında bittikten sonra sezonun geri kalanında takımla birlikte olamayacağı anlamına geliyor.

Sezonun başından beri Lakers’ın en çok konuşulan hedeflerinden birisi Hassan Whiteside oldu. Sacramento ile yalnızca 2.3 milyon dolar kazanıyor. Elde etmek için buyout kullanmak çok da zor olmayacaktır. O aynı zamanda Dwight Howard’ın 2020’de olduğu gibi yetenekli ama başa bela uzun olarak kelepir bir benzerlik taşıyabilir.

McGee’ye gelince ise, onu takıma getirmek NBA kurallarına göre bu seçeneklerin içinden en zoru. Sezonun başında McGee’nin Lakers’tan Cleveland’a takaslanmasından bu yana 2020-21 sezonunda başka bir takıma gitmediği sürece L.A.’e takas veya buyout ile geri dönemez.

Yani Cleveland’ın, McGee’yi buyout ile bıraktığı noktada Lakers onunla imzalayamaz. Buradaki incelikli çözüm, McGee’yi hemen serbest bırakmak üzere takasla kadrosuna katacak üçüncü bir takım bulmak olacaktır.

Her ne olursa olsun; lig çevresindeki insanlar, play-off’lara gidilirken Lakers’ın kadrosundaki son iki açığı dolduracağına inanıyor. Özellikle de sigorta niteliğindeki uzun açığını. Drummund eldeki en iyi opsiyon gibi dursa da buyout ile alınabilmesi düşük ihtimal.

Kyle Kuzma, Jones’un Uzun Vadede Takımda Kalması İçin Bir İhtimal Olduğunu Düşünüyor

Düşük ihtimal olsa da Lakers, Jones’un 10 günlük kontratı biterken sezonun kalanı için onunla rahatlıkla yeniden imzalayabilir. Bunu yapmaları, McGee’nin takımla tekrardan bir araya gelme veya Whiteside’ın kadroya eklenme ihtimalini ortadan kaldıracaktır.

Kyle Kuzma, Jones’a bu olanağın tanınabileceğini düşünüyor.:

Eğer orada yaptıklarını yapmaya devam edebilecekse burada olmak için bir şansı var.

Havadaki toplar için bir tehdit olup önemli anda da blok yaptı. Kaç dakika sahada kaldı bilmiyorum -yedi veya sekiz olabilir- ama o sürede üç ribaundu vardı ve bu iyi bir ribaund ortalaması. Kısıtlı şartlarda bunları yapabiliyorsa burada olmak için şansı vardır.


Şuradan çeviri: https://lakersnation.com/nba-rumors-rival-executives-believe-lakers-will-target-andre-drummond-hassan-whiteside-javale-mcgee/2021/03/04/